Polish Polish
Play
previous arrow
next arrow
Slider

P. Dyrektor prof. dr hab. Ryszard Grygiel

Wielkość liter

denaryMuzeum Okręgowe w Sandomierzu serdecznie dziękuje Panu Dyrektorowi prof. dr hab. Ryszardowi Grygielowi za nieodpłatne wykonanie w pracowni konserwatorskiej Muzeum Archeologicznego i Etnograficznego w Łodzi konserwacji wczesnośredniowiecznych denarów tzw. krzyżówek z XI w., pochodzących ze skarbu znalezionego w 1934 r. w Gnieszowicach , w powiecie sandomierskim. Część skarbu, znajdująca się w naszych zbiorach składa się ze 135 monet / w tym 2 połówki /, z których kilka jest eksponowanych w sandomierskim ratuszu. Pozostałe, dzięki przeprowadzonej konserwacji, będą mogły być prezentowane na wystawie czasowej. Jesteśmy bardzo wdzięczni za okazaną pomoc.

Dziękujemy.

5 Bonum Publicum

NCK

Muzeum w sieci

PomnikHistorii

5 Bonum Publicum

Muzealny Uniwersytet Dziecięcy

organizatorzy

4 tripadvisor

Wirtualny spacer po wystawie OD PIASKU DO SZKŁA

Krzemień pasiasty w biżuterii i małych formach złotniczych

5 Bonum Publicum

6 Pamiętnik Sandomierski

5 Bonum Publicum

10 patriotyzm

7 MKiDN

9 nocleg

Godziny otwarcia Muzeum:

W sezonie turystycznym 
(14.04.2020 r. - 30.09.2020 r.)
Poniedziałek | 13.00 - 15.00 oprócz pierwszego w m-cu. Wstęp wolny na wystawy stałe.
Wtorek - Niedziela | 11.00 - 18.00
 
Poza sezonem turystycznym
(01.10.2019 r. - 14.04.2020 r.)
Poniedziałek | 13.00 - 15.00 oprócz pierwszego w m-cu. Wstęp wolny na wystawy stałe.
Wtorek - Niedziela | 10.00 - 17.00

Cennik biletów:

Bilet normalny (dorośli): 15zł
Bilet ulgowy (uczniowie, itp): 10zł
Bilet grupowy normalny z przew. MOS: 10zł
Bilet grupowy ulgowy z przew. MOS: 8zł
Bilet rodzinny (maks. 5 osób (2+3)): 40zł
Bilet "3w1" normalny: 33zł Muzeum Okręgowe, Brama Opatowska, Trasa Podziemna.
Bilet "3w1" ulgowy: 23zł Muzeum Okręgowe, Brama Opatowska, Trasa Podziemna.

• Zobacz pełny cennik

 

© 2018 Muzeum Okręgowe w Sandomierzu. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Łącznie ilość odwiedzin:Łącznie ilość odwiedzin:4206661

Obecnie na stronie 131 gości